Brak produktów
Brak produktów
Wołowina kulinarna z bydła Hereford to żródło zdrowia i dobrego smaku.
HerefordBuregr przyrządzany jest tylko z dojrzałych i szlachetnych elementów stekowych, a nie technologicznych resztek rozbioru tuszy wołowej.2szt po 200g Czytaj więcej
Rostbef bez kości (striploin) zawiera mięsień najdłuższy grzbietu. To bardzo delikatne i smaczne mięso wołowe. Czytaj więcej
Rostbratel zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu, górną część mięśni międzyżebrowych oraz tylną część mięśnia czworobocznego. Czytaj więcej
Jest to chudy, bardzo delikatny element wołowy idealny do przygotowywania medalionów, do krótkiego smażenia i grillowania. Czytaj więcej
Soczysta sztuka mięsa do gotowania i na grill.W Austrii i Bawarii przyrządza się z tego elementu Tafelspitz - przysmak cesarski. Część krzyżowej z zachowaną wierzchnią warstwą tłuszczu jest również ulubionym elementem wołowym brazylijczyków – picanha. Waga 1 szt około 1,5 -2 kg Czytaj więcej
Zrazowa dolna to mięso cenione, jest chudsza od zrazowej górnej i ma nieco grubsze włókna mięśniowe, więc jest mniej od niej delikatna. Czytaj więcej
Zrazowa górna to element udżca, który jest bardziej marmurkowaty od tzw. zrazowej dolnej i ma nieco drobniejsze włókna mięśniowe, więc jest od zrazowej dolnej bardziej delikatna w smaku. Czytaj więcej
Bywa nazywana fałszywą polędwicą lub białą pieczenią. To jeden silny, dość chudy mięsień. Czytaj więcej
Mięso gulaszowe pozyskane jest z dojrzałej wołowiny kulinarnej poprzez co traci ona około 15 % zawartości wody i w trakcie obróbki termicznej traci na swojej objętości znacznie mniej niż pospolita wołowina. Czytaj więcej
Bądź na bieżąco