Brak produktów
Brak produktów
Powiększ
27
Szponder to cienkie warstwy mięśni międzyżebrowych z kością, poprzerastane warstwami powięzi i smacznego tłuszczyku. Ta część tuszy wołowej Hereford idealnie nadaje się do przyrządzenia tzw. spare ribs przysmaku amerykańskiego BBQ.Ta część tuszy wołowej idealnie nadaje się również do długiego gotowania i duszenia oraz na sztukę mięsa. Jest bazą aromatycznych wywarów, zup i dań jednogarnkowych. Gotowany z kośćmi nadaje rosołowi słodycz i mocny aromat. Szponder bez kości pokrojony na nieduże kawałki nadaje się na potrawy duszone i do farszów. Świetnie komponuje się w farszach z warzywami i grzybami.
Amerykanie przepadają za żeberkami przygotowywanymi metodą BBQ.
| Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 5 dni lub mrozić. |
| Waga | minimum logistyczne 1 kg |
| Opakowanie | Szponder pakowany VAC |
| Inne | wycinany jest z dojrzewającej przez 10–14 dni tuszy wołowej. Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych. |
| Cena za kg | 68,5 |
| Rasa | Hereford |
Szponder to cienkie warstwy mięśni...
Bądź na bieżąco