Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Zrazowa dolna Powiększ

Zrazowa dolna

Zrazowa dolna to mięso cenione, jest chudsza od zrazowej górnej i ma nieco grubsze włókna mięśniowe, więc jest mniej od niej delikatna. Można z niej przygotowywać podobnie jak ze zrazowej górnej, potrawy techniką sous vide (w temperaturze poniżej punktu wrzenia), piec w całości, dusić. nadaje się na rolady i pieczeń z rusztu. Najlepszy smak uzyskuje się po naszpikowaniu zrazowej dolnej słoniną albo obłożeniu jej kawałkami tłustych mięs, co znakomicie podnosi jej walory smakowe i jednocześnie zapobiega jej obsuszaniu podczas obróbki termicznej. Potrawy przygotowywane ze zrazowej dolnej: pieczeń, sztufada, ragout, zrazy bite, zrazy zawijane.

Więcej

Cena za kg.: 42,00 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni.
Gabaryty wycinana jest z udźca dojrzewającej przez 10–14 dni tuszy wołowej
Waga w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku
Opakowanie pakowana jest próżniowo w folii spożywczej
Cena za kg 42,00

11 Inne produkty z tej kategorii
facebook