Brak produktów
Brak produktów
Powiększ
23
Zrazowa dolna to mięso cenione, jest chudsza od zrazowej górnej i ma nieco grubsze włókna mięśniowe, więc jest mniej od niej delikatna. Można z niej przygotowywać podobnie jak ze zrazowej górnej, potrawy techniką sous vide (w temperaturze poniżej punktu wrzenia), piec w całości, dusić. nadaje się na rolady i pieczeń z rusztu. Najlepszy smak uzyskuje się po naszpikowaniu zrazowej dolnej słoniną albo obłożeniu jej kawałkami tłustych mięs, co znakomicie podnosi jej walory smakowe i jednocześnie zapobiega jej obsuszaniu podczas obróbki termicznej. Potrawy przygotowywane ze zrazowej dolnej: pieczeń, sztufada, ragout, zrazy bite, zrazy zawijane.
| Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
| Gabaryty | wycinana jest z udźca dojrzewającej przez 10–14 dni tuszy wołowej |
| Waga | w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku |
| Opakowanie | pakowana jest próżniowo w folii spożywczej |
| Cena za kg | 74 |
| Rasa | Hereford |
Zrazowa dolna to mięso cenione, jest...
Bądź na bieżąco