Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Zrazowa górna Powiększ

Zrazowa górna

Zrazowa górna to element udżca, który jest bardziej marmurkowaty od tzw. zrazowej dolnej i ma nieco drobniejsze włókna mięśniowe, więc jest od zrazowej dolnej bardziej delikatna w smaku. Można z niej przygotowywać potrawy techniką sous vide (w temperaturze poniżej punktu wrzenia), piec w całości, dusić. nadaje się na rolady i pieczeń z rusztu. Najlepszy smak uzyskuje się po naszpikowaniu zrazowej górnej słoniną albo obłożeniu jej kawałkami tłustych mięs, co znakomicie podnosi jej walory smakowe i jednocześnie zapobiega jej obsuszaniu podczas obróbki termicznej. Potrawy przygotowywane ze zrazowej górnej to: pieczeń, ragout, zrazy zawijane. Ta pochodząca z Hereforda nadaje się również na "tańszego" tatara. 

Więcej

Cena za kg.: 48,00 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni.
Waga w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku
Opakowanie pakowana jest próżniowo w folii spożywczej
Cena za kg 48,00

11 Inne produkty z tej kategorii
facebook