Brak produktów
Brak produktów
24
Zrazowa górna to element udżca, który jest bardziej marmurkowaty od tzw. zrazowej dolnej i ma nieco drobniejsze włókna mięśniowe, więc jest od zrazowej dolnej bardziej delikatna w smaku. Można z niej przygotowywać potrawy techniką sous vide (w temperaturze poniżej punktu wrzenia), piec w całości, dusić. nadaje się na rolady i pieczeń z rusztu. Najlepszy smak uzyskuje się po naszpikowaniu zrazowej górnej słoniną albo obłożeniu jej kawałkami tłustych mięs, co znakomicie podnosi jej walory smakowe i jednocześnie zapobiega jej obsuszaniu podczas obróbki termicznej. Potrawy przygotowywane ze zrazowej górnej to: pieczeń, ragout, zrazy zawijane. Ta pochodząca z Hereforda nadaje się również na "tańszego" tatara.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
Waga | w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku |
Opakowanie | pakowana jest próżniowo w folii spożywczej |
Cena za kg | 72,45 |
Rasa | Hereford |
Zrazowa górna to element udżca, który...
Bądź na bieżąco