Brak produktów
Brak produktów
13
Rostbef bez kości (striploin) zawiera mięsień najdłuższy grzbietu. To bardzo delikatne i smaczna część tuszy wołowej. Ma ciemną czerwoną barwę z delikatnymi przerostami, pokryty z jednej strony pełną aromatu warstwą dobrego tłuszczu. Rostbef jest drobno włóknisty, delikatny, tkanka mięsna soczysta i wyjątkowo smaczna. Z rostbefu bez kości przygotowuje się klasyczną pieczeń po angielsku lub befsztyk, rumsztyk czy bryzol.
Rostbef wycinany jest z dojrzewającej przez 10-14 dni tuszy wołowej dalej sezonowany do 14 dni.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
Gabaryty | minimum logistyczne 1 kg |
Waga | w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku z płaszczem tłuszczowym |
Opakowanie | Rostbef pakowany próżniowo w folii spożywczej |
Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych |
Cena za kg | 208,95 |
Średnia waga 1 szt. | 2-3 kg |
Rasa | Hereford |
Cena za 1 szt. | 198 za 1 KG |
Rostbef bez kości (striploin) zawiera...
Bądź na bieżąco