Brak produktów
Brak produktów
Powiększ
22
Soczysta sztuka mięsa do gotowania i na grill. W Austrii i Bawarii przyrządza się z tego elementu Tafelspitz – przysmak cesarski. Część krzyżowej z zachowaną wierzchnią warstwą tłuszczu jest również ulubionym elementem wołowym brazylijczyków – picanha. Pieką ją nad ogniem, nadziewają, smażą i podają najczęściej na półkrwisto. W USA element ten służy do przygotowywania culotte steak. Inną potrawą przyrządzaną z tego elementu jest pekefleisch. Wywodzi się z kuchni żydowskiej, ale przyznają się do niej również inne nacje, na przykład irlandczycy.
Dla zachowania pełni walorów kulinarnych ten element dostarczamy na sztuki.
This product is no longer in stock
| Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
| Gabaryty | dla zachowania walorów kulinarnych oferujemy produkt w całości zgodnie z jego wagą jednostkową |
| Waga | 1 sztuka około 1,5 - 2 kg |
| Opakowanie | Tafelspitz picanha pakowany jest próżniowo w folii spożywczej |
| Cena za kg | 98,6 |
| Średnia waga 1 szt. | 2,00 |
| Rasa | Hereford |
| Cena za 1 szt. | 197,2 |
Soczysta sztuka mięsa do gotowania i...
Bądź na bieżąco