Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Krzyżowa (Sirloin) Powiększ

Krzyżowa (Sirloin)

Jest to chudy, bardzo delikatny element wołowy idealny do przygotowywania medalionów, do krótkiego smażenia i grillowania. W kuchni amerykańskiej najczęściej podaje się jako krwiste w postaci top sirloin steak i top sirloin fillet przed pieczeniem w całości krzyżowa oko powinna zostać podsmażona w celu uzyskania intensywniejszego smaku. Przed krojeniem musi odpocząć 8-10 minut. Nadaje się także do powolnego duszenia, pieczenia z dodatkiem słoniny lub innych tłuszczów zwiększających jej soczystość.

Krzyżowa (Sirloin) wycinana jest z dojrzewającej przez 10–14 dni tuszy wołowej 

Więcej

Cena za kg.: 59,00 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni.
Waga w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku
Opakowanie Krzyżowa (Sirloin) pakowana jest próżniowo w folii spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych
Cena za kg 59,00

11 Inne produkty z tej kategorii
facebook