Brak produktów
Brak produktów
Powiększ
15
Jest to chudy, bardzo delikatny element wołowy idealny do przygotowywania medalionów, do krótkiego smażenia i grillowania. W kuchni amerykańskiej najczęściej podaje się jako krwiste w postaci top sirloin steak i top sirloin fillet przed pieczeniem w całości krzyżowa oko powinna zostać podsmażona w celu uzyskania intensywniejszego smaku. Przed krojeniem musi odpocząć 8-10 minut. Nadaje się także do powolnego duszenia, pieczenia z dodatkiem słoniny lub innych tłuszczów zwiększających jej soczystość.
Krzyżowa (Sirloin) wycinana jest z dojrzewającej przez 10–14 dni tuszy wołowej
| Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
| Waga | w przedziale 1 – 3 kg w jednym kawałku |
| Opakowanie | Krzyżowa (Sirloin) pakowana jest próżniowo w folii spożywczej |
| Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych |
| Cena za kg | 77 |
| Rasa | Hereford |
Jest to chudy, bardzo delikatny...
Bądź na bieżąco