Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Rostbratel (Rib Roast) Powiększ

Rostbratel (Rib Roast)

Rostbratel zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu, górną część mięśni międzyżebrowych oraz tylną część mięśnia czworobocznego. Tkanka mięśniowa ma strukturę grubo włóknistą, jest poprzerastana paskami błon oraz tłuszczu. W całości element ten może być z powodzeniem wykorzystany na pieczeń, po wyporcjowaniu natomiast można z niego przyrządzić również soczyste steki. Często najpierw marynuje się go w celu rozmiękczenia, a później z powodzeniem piecze. Jest bardziej soczysty niż antrykot. Ze względu na bogaty aromat i optymalny udział mięsa i tłuszczu wykorzystuje się go także, jako masę mieloną do wielu potraw.

Rostbratel wycinany jest z dojrzewającej przez 10-14 dni tuszy wołowej dalej sezonowany do 14 dni.

Więcej

Cena za kg.: 42,00 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni.
Gabaryty minimum logistyczne 1 kg
Waga w przedziale 1 – 6 kg w jednym kawałku
Opakowanie Rostbratel pakowany próżniowo w folii spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych
Cena za kg 42,00

11 Inne produkty z tej kategorii
facebook