Brak produktów
Brak produktów
14
Rostbratel zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu, górną część mięśni międzyżebrowych oraz tylną część mięśnia czworobocznego. Tkanka mięśniowa ma strukturę grubo włóknistą, jest poprzerastana paskami błon oraz tłuszczu. W całości element ten może być z powodzeniem wykorzystany na pieczeń, po wyporcjowaniu natomiast można z niego przyrządzić również soczyste steki. Często najpierw marynuje się go w celu rozmiękczenia, a później z powodzeniem piecze. Jest bardziej soczysty niż antrykot. Ze względu na bogaty aromat i optymalny udział mięsa i tłuszczu wykorzystuje się go także, jako masę mieloną do wielu potraw.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić lub mrozić. |
Gabaryty | minimum logistyczne 1 kg |
Waga | w przedziale 1 – 6 kg w jednym kawałku |
Opakowanie | Rostbratel pakowany próżniowo w folii spożywczej |
Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych |
Cena za kg | 68,25 |
Rasa | Hereford |
Rostbratel zawiera część mięśnia...
Bądź na bieżąco