Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Ligawa Powiększ

Ligawa

Bywa nazywana fałszywą polędwicą lub białą pieczenią. To jeden silny, dość chudy mięsień. Dobrze smakuje duszona lub gotowana. Można z niej przygotować również małe i delikatne roladki. Po krótkiej obróbce termicznej (smażenie, pieczenie) i pokrojeniu w bardzo cienkie plasterki można ją spo- żywać również „na różowo”. Potrawy najczęściej przygotowywane z ligawy to sztufada, sztuka mięsa z rosołu, pieczenie, potrawy i wędliny z mięsa peklowanego. Często służy również jako surowiec na tańszy tatar.

Więcej

Cena za kg.: 54,00 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni.
Waga w przedziale 1 – 2,5 kg w jednym kawałku
Opakowanie Ligawa pakowana próżniowo w folii spożywczej
Cena za kg 54,00

11 Inne produkty z tej kategorii
facebook