Brak produktów
Brak produktów
25
Bywa nazywana fałszywą polędwicą lub białą pieczenią. To jeden silny, dość chudy mięsień. Dobrze smakuje duszona lub gotowana. Można z niej przygotować również małe i delikatne roladki. Po krótkiej obróbce termicznej (smażenie, pieczenie) i pokrojeniu w bardzo cienkie plasterki można ją spożywać również „na różowo”. Potrawy najczęściej przygotowywane z ligawy to sztufada, sztuka mięsa z rosołu, pieczenie, potrawy i wędliny z mięsa peklowanego. Często służy również jako surowiec na tańszy tatar.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
Waga | w przedziale 1 – 2,5 kg w jednym kawałku |
Opakowanie | Ligawa pakowana próżniowo w folii spożywczej |
Cena za kg | 81,9 |
Rasa | Hereford |
Bywa nazywana fałszywą polędwicą lub...
Bądź na bieżąco