Brak produktów
Brak produktów
Steki z HerefordBeef sezonowane są na sucho przez 4 - 6 tygodni
Antrykot zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu i część mięśni międzyżebrowych o bardzo delikatnych włóknach. Dodatkowo ma piękne przerosty tłuszczu śródmięśniowego Antrykot zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu i część mięśni międzyżebrowych o bardzo delikatnych włóknach. Dodatkowo ma piękne przerosty tłuszczu śródmięśtzw. marmurek dzięki... Czytaj więcej
Serce antrykotu, po jego wysezonowaniu oddzielona jest kość i tzw. płaszcz zewnętrzny. rib eye to plaster z sezonowanego na steki antrykotu. Posiada on duży stopień marmurkowatości i dlatego jest on niezwykle delikatny, pełen smaku i aromatu. Porcja w stanie surowym waży średnio 350 g. Czytaj więcej
Król steków, uwielbiany przez fanów wołowiny. Jest on najbardziej popularnym stekiem w USA i Anglii gdzie stał się legendą. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie litery T, która dzieli steka na 2 nierównie części. Ta mniejsza część to polędwica, a większa to rostbef. Czytaj więcej
Steak jest cięty w bardzo zbliżony sposób do t-bona ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest bowiem wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza. Czytaj więcej
Stek pozyskany z części rostbefu posiadający wspaniały smak i strukturę mięsa. dla zachowania jego pełnych walorów smakowych wycinamy go z kością. Przez wielu znawców uznawany za najsmaczniejszy stek z hereforda. Jego waga w stanie surowym to około 450 g. Czytaj więcej
Wycinany z krzyżowej są to plastry nieco cieńsze niż steki doskonale nadające się do przygotowania na grillu lub patelni. Popularny w Polsce rumsztyk, duszony na patelni z dodatkami karmelizowanej cebulki i delikatnym sosie własnym. Czytaj więcej
Steki wycinamy z sezonowanego udźca Hereford, są one stosunkowo cienkie, około 1 cm, tak aby szybko na patelni grillowej uzyskać efekt doskonałego smaku wołowiny kulinarnej. Czytaj więcej
Najdelikatniejsza część tuszy wołowej, idealna do przyrządzenia steków Chateaubriand lub najszlachetniejszego tatara. Miękka i delikatna jak masło, Czytaj więcej
Rostbef bez kości (striploin) zawiera mięsień najdłuższy grzbietu. To bardzo delikatne i smaczne mięso wołowe. Czytaj więcej
Bądź na bieżąco