Brak produktów
Brak produktów
Powiększ
11
Steak jest cięty w bardzo zbliżony sposób do t-bona ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest bowiem wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza.
Porcja Porterhouse steak waży ok. 650 g i dlatego powinien być smażony 6-8 minut z każdej strony. Podawany najczęściej jako danie dla 2 osób, pocięty w mniejsze plastry, odkrojone od kości.
Przy smażeniu należy pamiętać, iż polędwica dochodzi znacznie szybciej niż rostbef i nie należy jej zbytnio przeciągać. Dla zaawansowanych smakoszy wytniemy, na życzenie, większe grubości.
| Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
| Gabaryty | standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm |
| Waga | przy grubości 3 cm około 650 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 % |
| Opakowanie | steki Porterhouse, pakowane są pojedynczo, próżniowo w foli spożywczej |
| Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz. |
| Cena za kg | 184,46 |
| Średnia waga 1 szt. | 650 g |
| Rasa | Hereford |
Steak jest cięty w bardzo zbliżony...
Bądź na bieżąco