Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Porterhouse Powiększ

Porterhouse

11

Steak jest cięty w bardzo zbliżony sposób do t-bona ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest bowiem wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza.

Porcja Porterhouse steak waży ok. 650 g i dlatego powinien być smażony 6-8 minut z każdej strony. Podawany najczęściej jako danie dla 2 osób, pocięty w mniejsze plastry, odkrojone od kości.

Przy smażeniu należy pamiętać, iż polędwica dochodzi znacznie szybciej niż rostbef i nie należy jej zbytnio przeciągać. Dla zaawansowanych smakoszy wytniemy, na życzenie, większe grubości. 

Więcej

Cena za kg.: 177,45


Orientacyjna cena 1 sztuki: 115,34 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić.
Gabaryty standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm
Waga przy grubości 3 cm około 650 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 %
Opakowanie steki Porterhouse, pakowane są pojedynczo, próżniowo w foli spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz.
Cena za kg 177,45
Średnia waga 1 szt. 650 g
Rasa Hereford

8 Inne produkty z tej kategorii
facebook