Brak produktów
Brak produktów
34
Steki minutowe wycinamy z sezonowanego udźca Hereford, są one stosunkowo cienkie, około 1 cm, tak aby szybko na patelni grillowej uzyskać efekt doskonałego smaku wołowiny kulinarnej. Wystarczy na dobrze rozgrzanej patelni kilka kropel oliwy i około 30 sekund opiekania z każdej strony aby poczuć się jak w dobrym Steakhouse. Obróbka termiczna steków minutowych wymaga pewnej wprawy, są one trudniejsze w przygotowaniu, dlatego są znacznie tańsze niż inne klasyczne steki, które zawsze się udają :) Udziec nawet sezonowany to nie zawsze miękka polędwica czy rostbef.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni, lub mrozić |
Gabaryty | standardowo tniemy steki w plastry o grubości około 1 cm |
Waga | przy grubości 1 cm waga około 250 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 % |
Opakowanie | Steki z udżca, pakowane są próżniowo w foli spożywczej |
Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 godz |
Cena za kg | 90,32 |
Średnia waga 1 szt. | 250g |
Rasa | Hereford |
Steki wycinamy z sezonowanego udźca...
Bądź na bieżąco