Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Stek minutowy Powiększ

Stek minutowy

34

Steki minutowe wycinamy z sezonowanego udźca Hereford, są one stosunkowo cienkie, około 1 cm, tak aby szybko na patelni grillowej uzyskać efekt doskonałego smaku wołowiny kulinarnej. Wystarczy na dobrze rozgrzanej patelni kilka kropel oliwy i około 30 sekund opiekania z każdej strony aby poczuć się jak w dobrym Steakhouse. Obróbka termiczna steków minutowych wymaga pewnej wprawy, są one trudniejsze w przygotowaniu, dlatego są znacznie tańsze niż inne klasyczne steki, które zawsze się udają :) Udziec nawet sezonowany to nie zawsze miękka polędwica czy rostbef. 

Więcej

Cena za kg.: 74


Orientacyjna cena 1 sztuki: 18,50 zł

68,50 zł z 1kg

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni, lub mrozić
Gabaryty standardowo tniemy steki w plastry o grubości około 1 cm
Waga przy grubości 1 cm waga około 250 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 %
Opakowanie Steki z udżca, pakowane są próżniowo w foli spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 godz
Cena za kg 74
Średnia waga 1 szt. 250g
Rasa Hereford

8 Inne produkty z tej kategorii
facebook