Brak produktów
Brak produktów
10
Król steków, uwielbiany przez fanów wołowiny. Jest on najbardziej popularnym stekiem w USA i Anglii gdzie stał się legendą. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie litery T, która dzieli steka na 2 nierównie części. Ta mniejsza część to polędwica, a większa to rostbef. Wymaga staranności przy grillowaniu, aby nie przeciągnąć części z polędwicą.
T-bone, ma zatem w sobie dwa smaki, rostbefu i polędwicy. Przygotowywane są porcje 500 - 600 g o grubości 3 cm. Dla zaawansowanych smakoszy wytniemy steki o większej grubości.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
Gabaryty | standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm |
Waga | przy grubości 3 cm 500 - 600 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 % |
Opakowanie | steki T - Bone, pakowane są pojedynczo, próżniowo w foli spożywczej |
Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz. |
Cena za kg | 166,95 |
Średnia waga 1 szt. | 550 g |
Rasa | Hereford |
Cena za 1 szt. | 198-396 |
Król steków, uwielbiany przez fanów...
Bądź na bieżąco