Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
T – Bone Powiększ

TBone

10

Król steków, uwielbiany przez fanów wołowiny. Jest on najbardziej popularnym stekiem w USA i Anglii gdzie stał się legendą. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie litery T, która dzieli steka na 2 nierównie części. Ta mniejsza część to polędwica, a większa to rostbef. Wymaga staranności przy grillowaniu, aby nie przeciągnąć części z polędwicą. 

T-bone, ma zatem w sobie dwa smaki, rostbefu i polędwicy. Przygotowywane są porcje 500 - 600 g o grubości 3 cm. Dla zaawansowanych smakoszy wytniemy steki o większej grubości. 

Więcej

Cena za kg.: 166,95


Orientacyjna cena 1 sztuki: 91,82 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 1 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić.
Gabaryty standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm
Waga przy grubości 3 cm 500 - 600 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 %
Opakowanie steki T - Bone, pakowane są pojedynczo, próżniowo w foli spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz.
Cena za kg 166,95
Średnia waga 1 szt. 550 g
Rasa Hereford
Cena za 1 szt. 198-396

8 Inne produkty z tej kategorii
facebook