Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Antrykot ( cote de boeuf ) Powiększ

Antrykot (cote de boeuf)

8

Antrykot zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu i część mięśni międzyżebrowych o bardzo delikatnych włóknach. Dodatkowo ma piękne przerosty tłuszczu śródmięśniowego tzw. marmurek dzięki któremu steki są szczególnie soczyste.

Steki z antrykotu o standardowej grubości  3 cm cięte są po wysezonowaniu z kością. Obecność kości w trakcie obróbki termicznej na grillu lub patelni dodaje temu stekowi szczególnego aromatu i soczystości. Porcja może ważyć nawet około 1 kg i może być przeznaczona dla 2 osób.

Więcej

Cena za kg.: 186,4


Orientacyjna cena 1 sztuki: 93,20 zł

Termin spożycia można przechowywać w chłodziarce 0 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić.
Gabaryty standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm
Waga przy grubości 3 cm około 500 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 %
Opakowanie steki Antrykot, pakowane są pojedynczo próżniowo w foli spożywczej
Inne Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz.
Cena za kg 186,4
Średnia waga 1 szt. 500 g
Rasa Hereford

8 Inne produkty z tej kategorii
facebook