Brak produktów
Brak produktów
8
Antrykot zawiera część mięśnia najdłuższego grzbietu i część mięśni międzyżebrowych o bardzo delikatnych włóknach. Dodatkowo ma piękne przerosty tłuszczu śródmięśniowego tzw. marmurek dzięki któremu steki są szczególnie soczyste.
Steki z antrykotu o standardowej grubości 3 cm cięte są po wysezonowaniu z kością. Obecność kości w trakcie obróbki termicznej na grillu lub patelni dodaje temu stekowi szczególnego aromatu i soczystości. Porcja może ważyć nawet około 1 kg i może być przeznaczona dla 2 osób.
Termin spożycia | można przechowywać w chłodziarce 0 – 4 °C w dostarczonym opakowaniu do 7 dni lub mrozić. |
Gabaryty | standardowo tniemy steki w plastry o grubości 3 cm można zamówić cięcia na 2 cm – 5 cm |
Waga | przy grubości 3 cm około 500 g w zależności od pokroju bydła +/- 10 % |
Opakowanie | steki Antrykot, pakowane są pojedynczo próżniowo w foli spożywczej |
Inne | Stopień przerostów może mieć różną intensywność i zależy od cech anatomicznych, steki należy przed grillowaniem wystawić do temperatury pokojowej na 1 -2 godz. |
Cena za kg | 186,4 |
Średnia waga 1 szt. | 500 g |
Rasa | Hereford |
Antrykot zawiera część mięśnia...
Bądź na bieżąco