Informujemy, iż BEEFshop.pl wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Wołowina PREMIUM prosto z naszej hodowli

Zdrowa i smaczna wołowina kulinarna to sprawa odpowiedniej rasy bydła mięsnego, warunków jego hodowli i sposobu żywienia. Zamawiając u nas HerefordBeef masz gwarancję jego pochodzenia z naturalnej hodowli HerefordWarmia.pl zlokalizowanej w atrakcyjnym ekologicznie zakątku Warmii.

Eksperci o naszych produktach

bottom

W wołowinie sezonowanej z Hereforda zyskujemy znacznie lepszy aromat, a mięso jest bardziej delikatne i kruche. Gotując wołowinę liczy się minimalizm – dobra jakościowo porcja jak ta z Hereforda, nie wymaga przepychu dodatków. Należy unikać zbyt dużej ilości ziół i przypraw by nie przykryć smaku i aromatu wołowiny innym smakiem

Jarosław Walczyk

Klub Szefów Kuchni, Chef w restauracji STREFA

W Argentynie skąd pochodzę, jak i w całej Ameryce, sprawa jest oczywista: Krowy mleczne produkują mleko, a krowy mięsne mięso. Tam mówiąc o wołowinie nie wspomina się o konkretnych rasach, chociaż dominują Herefordy. Szczególną uwagę zwracam na marmurkowatość mięsa ponieważ w połączeniu z odpowiednią kruchością stanowi podstawę dobrego produktu, a co za tym idzie smacznego dania’’

Martin Gimenez Castro

Zwycięzca TopChef, autorska restauracja SALTO

Mniejsza zawartość wody jest typowa dla sezonowanej wołowiny z Hereforda, a mniejszy wyciek to więcej gotowego dania na talerzu. Wołowina to nie tylko tatar i carpaccio, należy doceniać wszystkie elementy tuszy wołowej. Są one bazą doskonałych i dietetycznych potraw, którą można połączyć z elementami polskiej kuchni

Tomasz Łagowski

Chef w restauracji TheOne

Wołowina kulinarna z hodowli Hereford Warmia Twoim naturalnym wyborem
facebook